روانشناسي خانواده و مشاوره قبل از ازدواج روانشناسي خانواده و مشاوره قبل از ازدواج .

روانشناسي خانواده و مشاوره قبل از ازدواج

بررسي شش اختلال عجيب و غريب در روانشناسي

دنياي روانشناسي، دنيايي عجيب و مرموز است كه مي تواند آدم ها را ساعت ها به خود مشغول كند. 

دنياي روانشناسي، دنيايي عجيب و مرموز است كه مي تواند آدم ها را ساعت ها به خود مشغول كند. در علم روانشناسي اختلالات بسياري وجود دارد كه برخي مانند افسردگي و اضطراب براي عموم آشنا هستند بعضي هم مانند اختلال هويت تجزيه اي و اختلال ساختگي ناشناخته هستند. دانستن اختلالات براساس نظر يك روانشناس خانواده خوب امري مهم است. چرا كه خيلي اوقات افرادي كه داراي يك اختلال ناشناخته هستند؛ خود را عجيب وغريب مي بيند و به تبع احساس نا اميدي مي كنند در حالي كه كه مي توانند با شروع درمان و كمك از يك روانشناس حال خود را بهبود دهند. امروز در اين مقاله قصد داريم تا به پنج مورد از عجيب ترين اختلالات روانشناسي بپردازيم و راجع به آنها توضيح دهيم اگر علاقه مند  به اين موضوع هستيد لطفا به خواندن ادامه دهيد.

يك) ليكانتروپي باليني: افرادي كه داراي اين اختلال هستند، معتقدند كه مي توانند به يك حيوان تبديل شوند. حيواني كه مد نظر اكثر اين افراد است گرگ يا گرگينه مي باشد. البته كه به حيوانات ديگري هم فكر مي كنند اما بيشتر آن ها اعتقاد دارند كه مي توانند گرگ شوند! افرادي كه داراي اين اختلال هستند سعي مي كنند تا رفتار و خوي و منش حيواني را تقليد كنند و حتي گاهي ديده مي شود كه آنان به جنگل يا مناطقي مي روند كه حيوانات در آنجا زندگي مي كنند. از جمله رفتار هاي آنها مي توان به اين موارد اشاره كرد: چهار دست وپا راه رفتن؛ غرش كردن و صداي حيوانات را تقليد كردن و حتي گوشت خام خوردن!

دو) توهم كوتارد: يكي از نادرترين اختلالات رواني توهم كوتارد نام دارد كه توسط جولز كوتارد در سال 1880 مطرح شد. او اين اختلال  را در يكي از بيمارانان خود ديد و از آن پس به مطالعه آن پرداخت. در توهم كوتارد، فرد تصور مي كند كه مرده است و بدنش در حال تجزيه و پوسيده شدن است. آن ها فكر مي كنند كه علائم حياتي شان كار نمي كند و در بدنشان هيچ خوني جاري نيست! افرادي كه اصولا داراي اين توهم هستند داراي اختلال افسردگي نيز هستند وگاهي ديده مي شود كه تا سر حد مرگ غذايي نمي خورد و به خود آسيب وارد مي كنند.

سه) سندرم ديوژن: سندرم ديوژن يا سندرم شلختگي، اختلالي است كه افراد مبتلا به آن به صورت مداوم به دنبال جمع كردن و انباشتن زباله يا وسايل و اشيا هستند و بعد از جمع كردن؛ به آنها وابسته مي شوند. گفتني است كه مبتلايان اين اختلال؛ نسبت به كاري كه انجام مي دهند احساس پشيماني ندارند.

چهار) اختلال ساختگي: تعريف اين اختلال به اين صورت است: به دروغ، خود يا ديگري را مبتلا به مشكلات فيزيكي و رواني نشان مي دهد يا عمدا خود يا ديگري را به جراحت يا بيماري دچار مي كند. انگيزه اين افراد را مي توان ايفاي نقش بيمار وكسب توجه دانست. هر چند كه گاهي اوقات اين انگيزه هم  زير سوال مي رود و مشخص نيست كه چرا اين افراد دست به چنين كاري مي زنند. اين اختلال داراي دونوع است: يك)  اختلال تحميل شده به خود ب) اختلال تحميل شده بر ديگري. اختلال نوع دوم عموما در مادراني تشخيص داده مي شود كه بيماري را به كودكان خود تحميل مي كنند و پس ازآن نقش يك پرستار مهربان و دلسوز را به عهده مي گيرند.  نكته مهم اين است كه اين افراد داراي شخصيت ضد اجتماعي نيستند؛ چرا كه افرادي كه داراي اختلال ضد اجتماعي هستند معمولا داوطلب اعمال تهاجمي بر روي خود نمي شوند. اما اين افراد ممكن است بار ها خود را زير تيغ عمل جراحي ببرند! اين اختلال ريشه در بيماري هاي جدي و ضربه هاي رواني ناشي از حوادث تلخ و ناگوار گذشته دارد. اگر تا به اينجا مقاله را خوانده ايد و كمي ترسيده ايد نگران نباشيد چرا كه بر اساس تست هاي روانشناسي، مي توان بسياري از اين  اختلالات را تشخيص داد و حتي افرادي كه قصد ازدواج دارند و به بهترين مشاور ازدواج مراجعه مي كنند ؛ جدا از جلسات مشاوره؛ تست هاي تشخيصي مي دهند كه مي توانند بسيار كمك كننده باشد.

پنج ) اختلال هويت تمام بدن: در اين اختلال فرد حس مي كند يك قسمت از بدنش وجود ندارد و حتي تمايل دارد تا آن را از بين ببرد. موردي كه در يكي از مراكز روانشناسي اتفاق افتاد اين بود كه يكي از افرادي كه مبتلا به اين اختلال بود ترجيح مي داد تا نا بينا باشد، پس به اتاق عمل رفت و چشمان خود را درآورد! يا فردي كه با وجود سالم بودن پاهايش بر روي ويلچر مينشت و اينطوري حس بهتري داشت!

شش) اختلال كاپگراس: روانشناسي كه مبدع اين اختلال بود، جوزف كاپگراس نام داشت. او متوجه شد كه بعضي از افراد دچار اين توهم هستند كه يكي از نزديكان يا اعضاي خانواده ي آن ها  با يك فرد بيگانه كه از نظر رفتار و ظاهر مشابه او است جايگزين شده است. البته كه داستان  به همين سادگي نيست، آن ها معتقدند كه اين جانشينان قصد آزار و اذيت آن ها را دارند. عموما افرادي؛ مبتلا به اين اختلال هستند كه ضربه مغزي را تجربه كرده اند اما در مواردي هم ديده مي شود كه در مبتلايان اختلال اسكيزوني و صرع وجود دارد.

سخن پاياني:

اختلالات گفته شده در بالا، حتما نياز به يك درمان جدي و  يك مشاور روانشناس حضوري دارند كه بتواند با آگاهي بالا، ابتدا اين  اختلال را شناسايي و سپس جهت درمان آن اقدام كند. اين دست اختلالات در حوزه روانشناسي باليني قرار مي گيرند.

 

نويسنده: محدثه بياتي

تلفن : 22593216 – 22795735

آدرس : قيطريه – بلوار كاوه جنوب – نرسيده به خيابان دولت – نبش كوچه اخلاقي غربي – پلاك 29 – طبقه3

 

 

 


برچسب: روانشناس خانواده خوب,بهترين مشاور ازدواج,مراكز روانشناسي,مشاور روانشناس حضوري،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۱۱:۳۰ توسط:انتخاب نو موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :